CHEFEN KOMMER - EN REALISTIRK BETRAGTNING AF LEDELSE

Chefen kommer handler om ledelse fra en realistisk betragtning.

Enkelte områder i bogen bakkes op af undersøgelser, modeller eller
videnskab, men langt størstedelen af indholdet er baseret på egne
holdninger, egne påstande, egne erfaringer og ikke mindst min egen
generelle forståelse af ledelse og adfærd.

Derfor står det også helt og aldeles for egen regning og jeg er indforstået med, at du måtte sidde med en anden opfattelse af mennesker og ledelse i arbejdssituationer.
Flere områder i bogen vil fremstå lavpraktiske – det er fordi, de er det.

Pointen er, at jeg ønsker at betragte ledelse fra et realistisk perspektiv,
så det bliver så let spiseligt som muligt. Det gør jeg med en forhåbning
om at efterlade dig med følgende opfattelse:

”Så længe man er et velfungerende menneske, med hjertet på rette sted,
en god portion EQ, empati og selvrefleksion, så er ledelse faktisk ikke
særligt svært.”- Luciano Bellacci

Chefen kommer er en realistisk betragtning af ledelse i et forsøg på at simplificere det, vi alle sigter efter – at gå glad på arbejde.

Bogen dyrker forholdet mellem chef/leder og medarbejder. Den er skrevet med ledelse for øje – god ledelse. Og den er til dig, der skal til at tage de første ledelsesskridt i din karriererejse. Er du semi-erfaren, men har ikke gjort dig så meget i det teoretiske, så er jeg sikker på, at du også vil kunne bruge bogen aktivt i din hverdag. Bogen er opstået på baggrund af én følelse. Det er følelsen af ubehag. En følelse der opstår, når en person udsættes for nogen eller noget, de ikke bryder sig om. Denne følelse kan sådan set opstå når som helst og i hvilken som helst forbindelse, men for mig opstod den især i folkeskolen. Her havde jeg flere forskellige lærere, men især én formåede at frembringe denne følelse mere end andre. Jørgen hed han. Med sin trang til magt, kontrol og sit opfarende væsen, kunne han ødelægge ethvert barns skoledag – ja dag i det hele taget. Jørgen var klasselærernes svar på micro management – dårlig ledelse – det var, hvad det var.

Senere hen opstod den selvsamme følelse i mine læreår som tjener. 4 helt igennem bindegale år, som du kan læse lidt mere om i bogen. Men heldigvis findes den stikmodsatte følelse også og i år 2000 gjorde John Faxe Jensen det, som rigtigt mange chefer og ledere har svært ved – nemlig at skabe den perfekte balance i distancen mellem leder og medarbejder. Det er det, der er hele essensen i denne bog. ”Chefen kommer” er et udtryk for, at en person du ikke bryder dig om, nu kommer og skal bestemme hvad der skal ske, hvad du skal gøre, og hvordan en stor del af din hverdag skal foregå. Så er det sådan set ligegyldigt om det er en fodboldtræner, en restaurantchef, en CEO eller klasselæren i folkeskolen. Når en sådan person skaber ubehag, blokerer det for medarbejderens formåen, bestræbelsen bliver mindre og det samme gør ambitionerne. Nøgleordene er sjovt og alvor, og de skal begge i spil – Kunsten er blot at vide hvornår.

Spørgsmål eller sparring?

Tøv ikke med at række ud
Kontakt mig på tlf. eller mail