Man kan næsten ikke sige Google AdWords uden også at sige Google Analytics. Både fordi, at de to komplimenterer hinanden fantastisk, men også for, der er enormt mange fordele, rent data-mæssigt, ved at have indsigt i begge. Benytter du AdWords, bør du altid koble denne konto op med Google Analytics og omvendt. Gør du det, kan du se dine Analytics data i AdWords og mindst lige så vigtigt, se dine AdWords data i Analytics.

Med det i menten, valgte jeg også at tage Google Analytics certificeringen. Google Analytics eksamenen består af 70 spørgsmål, som du har 90 minutter til at gennemføre. Før du er bestået, skal du svare rigtigt på mindst 80% af alle spørgsmål. Selve eksamenen omhandler grundlæggende og avancerede Google Analytics-koncepter, såsom:

  • Planlægning og principper
  • Implementering og dataindsamling
  • konfiguration og administration
  • Konvertering
  • Rapportering, metrics og dimensioner

Før du kan bestå eksamen bør du læse op på de tilpassede emner, der stilles til din rådighed. Forberedelsen består af 4 moduler med tilhørende underemner:

  1. Grundkursus i digital analyse: Her lærer du de centrale principper inden for digital analyse. Bl.a. hvordan du opbygger en brugbar plan for målinger af din virksomhed, og hvordan du kommer godt i gang med Google Analytics.
  2. Principper for Google Analytics-platforme: Lær at forstå, hvordan Google Analytics-platformen fungerer, for at indsamle og organisere de forretningsdata, du har brug for til rapportering og analyse.
  3. Analyse af e-handel: Her lærer du om rapporterings- og analyseteknikker, som kan hjælpe din e-handelsvirksomhed med at træffe informerede beslutninger ved hjælp af Google Analytics-data.
  4. Grundkursus i Analytics mobilapps: Her lærer du om, hvordan du bruger Google Analytics-data til at øge din apps synlighed og rentabilitet.

Dette er grundstenene i den Google Analytics certificering, som Google stiller til rådighed. Er du så heldig at blive certificeret, ved at bestå eksamenen, modtager du et diplom megen til dette. Og kan dermed også gøre brug af Google Analytics badge.

Skærmbillede 2016-04-21 13.32.50

Google analytics badge

 

Google Analytics Certificering
4.6 (92%) 5 votes