Gensidig linkbytte

Måske du har prøvet det før; at få mails fra andre webmastere der gerne vil bytte links. Ofte bytter man linksne en til en, hvilket vil sige, at du linker til hans site og han linker til dit. Det er tæt på ligegyldigt, at gøre det sådan, dog kan denne metode benyttes i tilfælde hvor det virkeligt giver værdi for dine brugere. Spørg dig selv:

• giver det mening at i linker til hinanden
• kan i få noget ud af det
• hvordan ville du selv, personligt, se på dette link – har det relevans

Det der sker, når to sider linker til hinanden er, at man rent faktisk laver en anbefaling. Netop det kan lede Google til at tro, at der er tale om et aftalt linkbytte for at manipulere søgeresultaterne.

Hvis du nu forestiller dig, at dig og dine gode ven anbefaler hinanden, for noget, som i begge er gode til. Det er det samme scenarie der finder sted, når du bytte links – i anbefaler hinanden.

Pga. Ovenstående pålægges gensidige linkbytte kun en meget lille værdi, det vil derfor alle dage være bedre for dig, hvis du kan få et envejs link, Får du det, vil Google ikke fatte mistanke, og det er derfor den bedste måde at gøre det på, når du bytter links.

Når/hvis du bliver kontaktet
Får du en mail, eller et opkald om, at nogen gerne vil bytte links med dig, og synes du, at det pågældende site ser interessant ud, så sørg altid for, at have en anden side i baghånden, som du kan linke fra, og lad så vedkommende linke til dig. Det er den eneste måde jeg linkbytter.

Læs også:  5 måder at få flere links på

Pas på du ikke bliver snydt
Hvis du bliver kontaktet omkring et linkbytte og du mener at det er en god idé, så sørg lige for at tjekke den side du får et link fra en ekstra gang.
Undersøg om siden er indekseret. Undersøg en uge efter du har lavet linkbyttet om dit link stadig er oppe eller om siden pludseligt er blevet disallowed i en robots.txt fil, har fået et noindex tag på eller en nofollow attribut.

Sørg nu for, at få overbevist potentielle linkbytningspartnere om værdien i et link. Gå aldrig ud fra, at webmasteren, som du er dialog med, har en bred viden inden for SEO, men brug den nødvendige tid på, at forklare om, hvorfor det er relevant med netop dette linkbytte.

Gensidig linkbytte
5 (100%) 6 votes

2 Comments

  1. Lars Mikkelsen oktober 28, 2016
  2. Luciano Bellacci november 10, 2016

Læg en Kommentar