DNS Wildcard – velkommen til Duplicate Content-klubben

Her kommer et lille tip til dig, der har en hjemmeside og gerne vil undgå at være ramt at duplicate content. Problematikken, vi skal se på i dette lille indlæg, er vel nok det, man vil betegne som en lavthængende frugt, du lige så godt kan få styr på.

Et wildcard er som regel ikke noget der forbindes med negativitet. Det er heller ikke noget, de fleste vil forbinde med internettet. Ikke desto mindre er det præcis, hvad vi skal gennemgå i denne artikel. For hvis du har en hjemmeside, hvor du er mere eller mindre afhængig af, at være synlig i søgemaskinerne, så kan jeg forsikre dig om, at du ikke ønsker et Wildcard til duplicate content-klubben.

Først skal vi lige have på plads, hvad duplicate content, også kendt som duplikeret indhold, er for en størrelse. Duplicate content er et begreb, der er forbundet med søgemaskinerne. Dybest set handler det om, at søgemaskinerne kun ønsker at præsenterer brugerne for unikt indhold. Det vil altså sige, at hvis den tekst, du har på dit eget website, bruges på andre websites, ja, så vil dette betragtes som duplikeret indhold af søgemaskinerne. Problemet med dette er så, at det i værste fald kan betyde, at dine dage med synlighed, i f.eks. Google, er talte.

Men Duplicate content er ikke kun, hvis andre tyvstjæler dit indhold, eller hvis du bruger indhold, som findes på andre websites, f.eks. dine konkurrenters. Selvom det er dig, der har publiceret indholdet først, kan du ikke være sikker på, at søgemaskinerne betragter dig, som den primære kilde til indholdet, og så er det, vi har balladen. Duplicate content kan også foregå internt – i allerhøjeste grad faktisk. For her er det nemlig, at du kan risikere at tildele dig selv et DNS Wildcard til denne knap så attraktive klub. Lad os se på, hvad jeg mener:

Læs også:  Håndtering af Tags og kategorier i Wordpress

DNS står for Domain Name System og er et system, der er fordelt på servere over hele verden. Disse holder styr på IP adresser og til hvilken, et givent domæne skal peges hen på. Sådan her:

 

skaermbillede-2016-09-26-11-00-58

Her er det så at Wildcard DNS kommer ind i billedet. For er der problemer med den måde, din DNS er sat op på, kan du risikere, at serveren sender indholdet fra hovedsitet retur, uanset hvad du skriver foran domænet – altså uanset hvilket subdomæne du angiver. For, det er lettere at forstå, har jeg fundet et domænet, som gør netop dette. Domænet er lokalelejeren.dk. Det vil sige, at jeg får det samme indhold returneret – altså indholdet fra hovedsitet – hvis jeg f.eks. taster sub domænet: duplicatecontent.lokalelejeren.dk, eller hvad som helst andet. Herunder ser du hvad jeg mener:

billede1billede2

Risikoen ved, at have disse DNS-indstillinger er, at du risikerer indeksering af uhensigtsmæssige subdomæner, med præcis samme indhold som hovedsitet. Dermed er du ramt af duplicate content of risikerer at miste din organiske synlighed i søgemaskinerne.

Hvad skal du gøre nu?

Det er i virkeligheden ret enkelt. Åbn din browser og gå til dit website. Forsøg så at tilgå et tilfældigt subdomæne – f.eks. hej.ditdomæne.dk – og se, om du får vist indholdet fra hovedsitet. Gør du det, har du et problem. Får du en side, som siger: Der kan ikke oprettes forbindelse til dette website. Serveren for hej.ditdomæne.dk DNS adresse kunne ikke findes. Så er du home safe. Umiddelbart har jeg selv fundet problemer med dette, for websites der ligger hos Unoeuro, men har har du selv muligheden for at rette dine DNS-indstillinger. Det du gør er, at gå til dit unoeuro-kontrolpanel, vælg dit domæne og gå til DNS. Her sletter du den DNS-record, der hedder *.ditdomæne.dk. Så skulle du ikke længere kunne tilgå dit domæne med andre subdomæner end dem, du selv har oprettet.

Læs også:  Er dette døden for Google Tag Manager?

Har du oplevet lignende med andre webhoteller? Så kommenter endelig herunder.

DNS Wildcard – velkommen til Duplicate Content-klubben
5 (100%) 4 votes

Læg en Kommentar